הזן מספר רישוי
בית > תשלום אגרת טסט לרכב

תשלום אגרת טסט לרכב | כל מה שצריך לדעת

תחזוקה של הרכב שלנו מצריכה לא מעט הוצאות. אלו כוללות הוצאות הנוגעות לתחזוקת הרכב השוטפת, זאת לא צד הוצאות הנדרשות מאיתנו במסגרת חוקי התעבורה השונים. בישראל, אנו נדרשים פעם בשנה לבצע תשלום אגרת טסט לרכב. 

בכתבה שלפניכם נעמיק אודות תשלום אגרת טסט לרכב. מדוע, בעצם, יש לשלם אגרה זו, כיצד ניתן לשלם את האגרה ומי רשאי לקבלת החזר עבור תשלום זה. 

תשלום אגרת טסט לרכב - כל מה שצריך לדעת

לאחר שעסקנו בכתבות קודמות אודות השאלה מה צריך להביא לטסט לרכב, מה עושים בטיפול ברכב וביכולת שלכם ליהנות במוסכים רבים מקיט טיפול לרכב המותאם לצרכים שלנו, ראינו לנכון לגעת גם בנושא התשלומים להם אנו מחויבים במסגרת חוקי התעבורה בישראל. 

 

מדוע משלמים אגרת טסט לרכב?

כידוע, מי שמחזיק רכב פרטי בישראל אמור לשלם בכל שנה תשלום אגרת טסט לרכב, כשהמחיר הממוצע עומד על 1,100 ₪. תשלום זה אינו כולל את בדיקת הרכב באחד מאלפי מכוני הרישוי. 

תשלום אגרת טסט לרכב הינו אחד ממספר אגרות שעל הנהגים בישראל לשלם. האגרה נגבית בעבור ביצוע של בדיקה מכנית מקיפה לרכב, כשברוב הרכבים בישראל הבדיקה התקופתית נערכת פעם בשנה. במידה ובדיקה זו מאושרת, ניתן להמשיך להשתמש ברכב לשנה הקרובה. 

גובה התשלום נקבע על פי השימוש הנעשה ברכב, כשההבחנה היא בין שימוש ברכב פרטי לזה המסחרי. הבחנות נוספות נעשות בנוגע למשקל הרכב, נפח המנוע וסוג המנוע. גם במדינות אחרות קיימות הבחנות דומות המשפיעות על גובה תשלום אגרת טסט לרכב. 

בישראל, נהוג לפטור כלי רכב פרטיים מבדיקה בשלוש השנים הראשונות לאחר עליית הרכב על הכביש, זאת לצד העובדה כי בשלוש שנים אלו עדיין קיימת חובה לתשלום האגרה. לאחר שלוש השנים, אותם רכבים נדרשים לאותה בדיקה כמו שאר הרכבים הפרטיים. 

כלי רכב מסחריים וכאלו המשמשים להסעת נוסעים נדרשים לבדיקה תכופה יותר לעומת רכבים פרטיים ומכאן הם גם נדרשים לתשלום אגרת טסט לרכב לעיתים קרובות יותר. 

 

מי רשאי לקבל החזר על תשלום אגרת טסט לרכב?

תשלום אגרת טסט לרכב מהווה עוד הוצאה שיש לקחת בחשבון, לבטח במשפחות בהן יש יותר מרכב אחר ואצל אלו המחזיקים רכבים מסחריים. לאורך השנים ניסו בישראל לקדם מחאות כנגד גובה תשלום האגרה, כשאחת כזו קרתה בקיץ 2014

בכל הנוגע לטענה כי בישראל גובה תשלום אגרת טסט לרכב נחשב לגבוה, קיבלה אותה טענה אישוש במסגרת סקירה שנערכה במרכז המחקר והמידע של כנסת ישראל ב-2016. סקירה זו ביצעה השוואה אודות גובה תשלום אגרת טסט לרכב בין ישראל ובין 12 מדינות (בין המדינות שנבחנו היו אוסטרליה, איטליה, יוון, אוסטריה, ניו יורק וטקסס בארה"ב, צ'כיה, בריטניה ועוד). התוצאות הראו בבירור כי בישראל גובה תשלום אגרת הטסט גבוה משמעותית בחמש קטגוריות שונות (ראו גרף מצורף). 

מקור: מרכז המחקר והמידע – כנסת ישראל

 

אנו ב-SOLO MY CAR מקווים כי נושא גובה תשלום אגרת הטסט לרכב יתמתן ויתייצב על מחירים נוחים יותר וזאת כחלק מהשאיפה להקל על יוקר המחייה בישראל. זאת לצד ברכתנו אודות העובדה כי ישנם מקרים בהם ניתן גם ליהנות מהחזר תשלום אגרת טסט לרכב. 

לצד שאיפה זו, לצערנו הרב פורסם בתקשורת ביולי 2022 כי ועדת המחירים, המשותפת למשרד התחבורה ומשרד האוצר, צפויה להמליץ על התייקרות בתשלום אגרת הטסט לרכב עד לגובה של 12%, כשגובה זה מבטא זינוק בתשלום האגרה ב-73 ₪ עבור רכבים מסחריים מעל שמונה טון. 

התייחסות נוספת של אותה ועדה ניתנה בעבור גובה תשלום אגרת טסט לרכבים חשמליים הנראים אצל לא מעט צרכנים ישראלים. הועדה המליצה כי התשלום עבור אגרת טסט לרכב חשמלי תעמוד על כמעט 95 ₪, כשהסיבה למחיר הנמוך יותר, בהשוואה לרכבים עם מנוע בנזין או דיזל, נוגעת לעובדה כי אותם רכבים חשמליים אינם מצריכים בדיקת זיהום אוויר באותם מכוני רישוי. 

החוק בישראל מאפשר לחלק ממחזיקי הרכב ליהנות המחזר על תשלום אגרת טסט לרכב. המקרים מהם ניתן ליהנות מהחזר על תשלום אגרת טסט לרכב שבוצע יכול לחול תחת מספר סיבות. 

אחד מהמקרים בהם ניתן לקבל החזר חל על רכב שהוגדר כרכב שהוא ב"אובדן גמור" (טוטאל לוס). קביעת הרכב כ"אובדן גמור" צריכה להיעשות על ידי שמאי רכב, כשעליו לקבוע כי הרכב יצא לחלוטין משימוש או שהנזק הגולמי בו הוא בשיעור של 60% לכל הפחות משווי הרכב. על אותו שמאי לדווח בתוך 15 ימים לרשויות על קביעתו וזאת בכדי שרשות הרישוי תבטל את רישום הרכב ותבצע בהמשך את ביצוע ההחזר. 

מקרה נוסף מצער המאפשר קבלת החזר חל במקרים בהם הרכב שלכם נגנב. הרכב ייחשב לגנוב במידה ולא הושב אליכם בתוך חודש מהיום בו מסרתם הודעה למשטרת ישראל על הגניבה. את אותה הודעה ניתן לבצע גם דרך חברת הביטוח שלכם, כשבהמשך תזכו לקבל החזר על תשלום האגרה. 

מקרים נוספים שיש בהם לאפשר קבלת החזר על תשלום אגרת הטסט לרכב כוללים מקרים של אי שימוש ברכב לאחר ביצוע הודעה מסודרת למשטרת ישראל, פטירה של בעל הרכב, אשפוז של בעל הרכב מעל לחודש, תפיסת הרכב על ידי רשות מוסמכת, הפקדת רישיון הרכב במשרד הרישוי למשך 30 ימים לפחות וכמובן במקרים ובהם בוצע תשלום כפול של האגרה. 

אוכלוסיית הנכים בישראל זכאים לתשלום אגרה מופחת. לצערנו הרב מדובר בהפחתה מינורית ולא משמעותית, כשנכון ליולי 2022 עומדת על 26 ₪ בלבד. 

את הבקשה להחזר יש לעשות באמצעות טופס "בקשה להחזר אגרת רישוי רכב".

 

דרכים לתשלום וחידוש רישיון רכב

כיום, בניגוד לשנים בעבר, ניתן לבצע את תשלום אגרת טסט לרכב אונליין באתר האינטרנט של משרד התחבורה באמצעות פרטי כרטיס האשראי. זאת, כמובן, לעומת האפשרות בעבר לבצע את התשלום דרך אחד מסניפי הדואר, כשאפשרות זו עדיין קיימת לאלו המעוניינים בה.  

ביצוע התשלום אונליין יאפשר לכם לשמור ולהדפיס את רישיון הרכב שלכם ולהגיע עם העותק המאשר את ביצוע התשלום למכון הרישוי לביצוע הבדיקה התקופתית. 

אפשרות נוספת לביצוע התשלום ניתן לבצע באמצעות עמדות "רשיומט" – עמדות שירות עצמי בהן ניתן לבצע מגוון פעולות מול משרדי הממשלה השונים. חלק ניכר מאותן עמדות ממוקמות בסניפי "סופר פארם", מכוני רישוי, בנתב"ג ועוד. גם בעמדות אלו ניתן לבצע התשלום באמצעות פרטי כרטיס האשראי שלכם. 

חשוב להבין כי אי ביצוע תשלום אגרת טסט לרכב גוררת כמובן ענישה חמורה. החוק בישראל מבחין בין שלוש תקופות בהן נהג נתפס ללא תשלום אגרת טסט לרכב ולצידה, מן הסתם, גם הימנעות מאותה בדיקה תקופתית. 

במידה ועברה יותר משנה מהרגע שנדרשתם לבצע תשלום על אגרת הטסט לרכב, ייתכן ותאבדו את רישיון הנהיגה שלכם למשך שנה ויותר, זאת לצד שש נקודות לחובתכם. זאת ועוד, במידה והייתם מעורבים בתאונה מבלי ששילמתם האגרה ועברתם בדיקה תקופתית, אותה תאונה תוביל לא רק לענישה קשה, אלא גם להתנערות מצד חברת הביטוח שלכם. 

למול העובדה כי כיום ניתן לבצע התשלום אונליין בתוך מספר דקות, אין בעצם כל סיבה להתעכב עם ביצוע תשלום האגרה. על כן חשוב להימנע מלדחות את ביצוע התשלום ולבצעו ברגע שהטופס מגיע אליכם בדואר. 


 

X
X
לצ'אט עם נציג
user icon
שלום,
x close button